28 september 2005

Tandläkaren!

Har ont i min tand. Har lite tandläkarskräck. Idag har jag tagit mod till mig att ringa till tandläkarn för att boka tid efter att Mats var så gullig igår å sa att det skulle gå jättebra. Å så svara de inte!! Så nu måste jag vara modig i morgon också...

Har börjat fixa returen på vår rapport nu, ska bara komma på hur fasen påverkar regulatorn. Somnade inte på föreläsningen idag :)

Har precis kommit hem efter philm. Vi såg Saw, den var rätt spännande, man satt på helspänn nästan hela tiden. Några roliga repliker var det också, så man fick slappna av å skratta lite.

Tomteklubba!

Var på max å åt igår kväll med Mats å Adam. Så var det nån som kläckte idén om att gå til godishuset. Å vad fanns det där om inte tomteklubbor!! Jag var ju bara tvungen att köpa en sån, lite barndomsminnen finns ju i de, å så är de så goda å har pinne i trä som man får stickor i tungan av :)

27 september 2005

Grillning på PG

Var hem till Sandra på SSETI-möte/grillning igårkväll. Jag å Patrik delade på en fläskfilé. Riktigt gott faktiskt. Vi gick väl inte igenom så mycket information igår, hade mest bara trivselstund å lek i lattjo-lajban-lådan. Vi har iaf fått en väldigt lös tidsplan nu, ska vara klara i slutet på november. Å med lite tur så får vi göra en projektkurs av det hela så vi får 5 poäng för det.
Nu vet jag hur en Can-bus ser ut iaf, det fanns en sån i lattjo-lajbanlådan igår nämligen :)

Idag har jag haft två föreläsningar å bara sovit på en av de. Vet inte vad det är men jag har ruskit svårt att hålla mig vaken på föreläsningar, hur intressanta de än är. På smd-föreläsningen fick vi veta mer om routing å hur det går till i verkligheten och på smr-föreläsningen fortsatte vi med tillståndsmodeller. Fick tillbaka projektrapporten med retur också. Hade missuppfatta vad han egentligen ville se på bilderna så det får vi göra om, och en konstant var lite för liten men det är ju bara att räkna om så den blir rätt. Annars får vi väl säga att simuleringen fungerar med den konstanten, och den är ju uträknad enligt formeln vi fått så teorin stämmer ju också...

Hade ingen föreläsning efter lunch så då satt vi på kåren å gjorde hemuppgifterna, nu ska de bara renskrivas å sen lämnas in.

Har blivit pappersfreak på Scrappiz idag också :) har skrivit tillräckligt många meddelanden för att inte vara scrappare längre...
Fick embossingpulver från inkywings idag också, nu ska jag bara få tag på nån julstämpel så kan jag börja fixa julkorten snart.
Farmor ringde å talade om att Alex blivit jätteglad när hon hörde att vi skulle komma dit på dopet. Det låter ju riktigt trevligt det :)

26 september 2005

Veckan börjar bra

Kom upp i tid i morse. Ytterligare en föreläsning om tillståndsmodeller. Sen gick vi direkt till unixlabbet å skrev klart rapporten. 45 min tog det innan vi var klara.
For hem efter det å stekte pannkakor, hade lite för lite mjölk så de blev inte jätteperfekta men gick ner ändå :) Kolla lite på scrappiz å tog det allmänt lugnt innan jag å Patrik var å skulle handla inför kvällen. Skulle köpa fläskfilé men det hade de inte på Ica så Patrik har cyklat till Björx för att handla.
Ikväll ska vi (om vädergudarna är snälla) grilla med SSETI-gruppen. Kan bli skoj. Är ju inte allt för kallt, även om det blåser lite...

Välkommen till Battlefield Kårhuset...

... var Isoz spontana kommentar när vi skulle börja städa i lördags natt. Jag kan hålla med honom, det var ruskigt skitigt överallt, till å med inne på damtoan. Ändå rätt smärtfri städning med tanke på att vi haft 700 betalande gäster :)
Vi började med en liten phösarsittning på 130 gäster, två rätter så sittningen gick riktigt fort och smidigt. Draculas skräck och äppelkaka, gottigt :)
Sen blev det släpp redan strax efter 10, först kom det ingen, sen kom ingen, sen kom alla. Flöt på relativt bra i garderob och entré ändå tyckte jag.

Var å såg "Hawaii, Oslo" på philm igår kväll. En något seg film om några människor i Oslo som från början inte verkar ha något att göra med varann, men allteftersom knyts deras berättelser ihop.

23 september 2005

En riktigt fin höstdag

Idag har det varit riktigt fint väder. Solen har skinit å det har varit uppemot 20 grader varmt. Fina höstfärger på alla träd och buskar också :)

Jag har dock inte varit ute å njutit av höstsolen utan suttit inne hela dan. Hade reglerföreläsning på fm, han prata om hur man går från överföringsfunktion till tillståndsform.
Snabb lunch på kåren innan vi satte oss med projektet. Gjorde de sista simuleringarna å hittade sista variabelvärdet till del2. Hann börja på rapporten också innan det var dags för föreläsning igen. Var bara jag, Bompa å Jonas från klassen där, Johan prata om routing och routingalgoritmer. Äntligen har jag fått se Dijkstras algoritm. Verkar inte allt för svår att förstå. Fick se Distance-Vector-algoritmen också, den ska vi tydligen implementera i nästa labb...

Var på kåren å åt after school med Victoria å några av hennes kompisar. Gott med nachos som vanligt. Peek jobbade, också som vanligt. Var å snacka lite med Bompa innan jag gick hem å här sitter jag nu. Får se om det blir nå scrappat ikväll eller om det bara blir att slöa framför tv:n, är helt slut i kroppen, synd bara att veckan inte är slut ännu, ska skriva rapport i morrn förmiddag å sen ska jag jobba på kåren hela natten, gissa vem som kommer sova hela söndan... :)

22 september 2005

Labbat hela dan...

Satt i unixlabbet från 1300 till 2000 å skrev javakod. 7 timmar. Labben skulle iofs ta 5-10 timmar att göra, å hade jag inte fått hjälp av Patrik å Stefan skulle jag väl suttit där än... Tog väl lite pauser å så också så den effektiva tiden var väl inte så lång egentligen. Var på biblofiket för första gången den här terminen å köpte kaffe, riktigt bryggkaffe till skillnad från automatkaffet vi alltid annars dricker.
Var ner i unixbunkern å hälsa på bompa en sväng å kolla hur den labsalen såg ut. Många datorer på liten yta...

21 september 2005

Så har man blivit mac-are också

Eller snart kommer jag vara det... har precis beställt en iBook... liten å gullig å jättefin :)

I går jobbade jag på kåren. 5 timmars öppethållande, 40 gäster å 11 rödskjortor. Å i lördags var det lagchefskväll så allt terapiarbete var redan gjort. Vi hade lite utbildning i bar-2:an å övade på att byta ölfat å så. Städade på en timme ungefär. Kers å Patrik var ute så jag prata lite med de, nu verkar det som om det blir en phösarphaest iaf, nästa fredag.

Fick bekräftelse på beställningen från Inkywings också. Tyvärr så var julstämpeln slut så nu får jag leta efter nån annan, men pysslas stämplar släpps ju till helgen så jag får se om nån av de passar...
Pysslade ihop ett grattiskort igår också, börjar få in snitsen på kortmakande nu. Stämplade bokstäver som jag skulle klippa till rektanglar å klistra på kortet, men de blev för breda först, men med lite snitsande å skärande här å där så fick de plats. Nästa kortprojekt blir nu att göra ett dopkort. Om två veckor åker jag til farmor å farfar över helgen för att vara med på dopet av mitt kusinbarn. Om vi är klara med traversen så blir det älgjakt också.

Ska dricka upp mitt kaffe nu å sen ramla iväg till skolan å optimera hastighetsregulatorn. Sen är det bara att koppla ihop systemen på nåt roligt sätt så allt bara funkar :P

19 september 2005

Bra start på veckan...

... eller inte. Vaknade kl7, slog av väckarklockan å somna glatt om i tron att det var söndag. Vakna en timme senare å insåg att jag aldrig skulle hinna i tid till föreläsningen så jag sov en stund till.
Var i datasalen pass 2 iaf å projekta lite. Kom framåt en liten bit till innan det tog stutt. Hem å åt lunch å var sen på kåren å snacka om hemuppgifterna med Patrik, Bompa å Isoz. Hade iaf mest rätt på en av uppgifterna, men de andra måste nog revideras lite.
Pizza på Brodies. Bara tre timmar efter lunch så fick i mig ungefär en halv fajita-kyckling-pizza.
Var på möte om SSETI å är nu med i projektet att bygga en satellit. Ska göra nåt som kallas "communication processing", dvs se till att rätt processer pratar med rätt del av huvuddatorn, tror jag, har inte fått dokumentationen än så har inte så stor koll, men det löser sig nog i slutänden :)

17 september 2005

Cybercrop dag 1

I dag har jag suttit framför datorn hela dagen eftersom det varit cybercrop på scrappiz. Har gjort LO:s till tre tävlingar och en 4:e enligt veckans skiss, men vi får se om den blir uppladdad, är inte riktigt nöjd med den.


Layouten här intill är till tekniktävlingen. 3 mönstrade papper från olika tillverkare, nåt i metall och garn.
Sen har jag gjort en layout där jag använt stämplar och en lo till skisstävlingen. Den är jag inte riktigt nöjd med. Rött och solgult är inte riktigt de färger jag använder till vardags.
Slutligen har jag gjort ett grattiskort till mormor. Det är jag däremot riktigt nöjd med. Tänk att nåt så enkelt kan vara så snyggt.

Mina philadelphia-stämplar var väl värda sina pengar, har stämplar på nästan alla lo:s med de å det blir så bra :)

Nu är det väl dags att sova snart, är ju en dag kvar på cybercropen :)

Godnatt!!

16 september 2005

Äntligen helg!

Har gjort klart hemuppgiften i datakommen nu, så nu är det helg! Ska på after school snart å äta nachos :)
Fick paket från pysselpunkten igår
-47 Bazziller varav
-35 crisscross å
-12 raw silk, helt underbar struktur *kär*
-12 mönstrade papper, de flesta chatterbox som har lite mer struktur än vanliga papper, helt underbara de också
-foamstamps, philadelphia, lite högre å smalare än jag väntat men så snygga.
-2 paket brad i childhood-färger från MM.

Lilla julafton här igår med andra ord *glad*

Geolaget var här på fika igår också. Allihopa utom en provis. Jag hade bakat kokostoppar å toscakaka, jättegott var det :)

Å Patrik är på mig att jag ska koda en egen blogg... men varför lägga tid på arbete som nån annan redan gjort :)

15 september 2005

14 september 2005

Dagen började med en låång sovmorgon. Klev inte upp förräns 11 :) Det gick riktigt bra med projektet idag. Vi är istort sett klara, har bara sista uppgiften å skriva rapporten. På uppgift 2 vill säga. Sen har vi ju sista uppgiften kvar också... På föreläsningen gick han igenom olika typer av regulatorer å hur man räknar ut de.

Direkt efter föreläsningen ringde Mats å fråga om jag skulle med på Max. Klart jag skulle :) det regna lite grann så vi var ganska blöta när vi kom fram men det var jättegott med ett suprememål. Eller rättare sagt en supremeburgare å ett stort pommesmål, gottgott :)

Efter muffinsfika så var vi på philm, Garden State, ganska seg i början men den tog sig på slutet. Han som spelar JD i Scrubs spelade en halvbra skådespelare som åkte hem till sin hemstad å upptäckte att det inte var som förut.

13 september 2005

Lite smått besviken...

... hade fått en avi på posten idag. Trodde det var paketet från pysselpunkten jag väntar på. Sprang glatt iväg till slemmis efter maten för att upptäcka att det var en bok å inga papper som vänta på mig :/ jaja, boken var väl helt ok, men inte vad jag väntat mig.

Laga mat efter ett nytt recept idag. Sweet chilistekta kycklingspett med potatissallad. Gott! (finns i Buffé juni/juli). Första gången jag gör hemgjord potatissallad faktiskt. Det blev en varm variant med purjolök och vinägrett.

Mina muffins gjorde succé på skolan idag. Charlotte å Patrik fick smaka å tyckte de var jättegoda :)

Hade två föreläsningar, en i varje kurs. Kaustubh prata om TCP-protokoll å så fick vi tillbaka hemuppgifterna. Alla rätt. Andreas prata om olika överföringsfunktioner och hur man optimerar de. Sen satt jag å Stefan med projektet del två en stund. Det svåraste är hur man ska skriva det i matlab. Fick reda på resultatet på tentan i augusti också. U. Men jag ska kolla på den imorrn å se vad jag gjort. Tror att jag hamna bara en poäng under gränsen. Kan ju löna sig att klaga lite. Vi får se.

Nu är det snart dubbelavsnitt av desperate housewife :)

12 september 2005


Har bakat muffins idag. Chokladmuffins från "sju sorters kakor". De är lite små-marängiga å sega å riktigt goda :)

Snart är det CSI å då blir det fika, kaffe å muffins, kaffepannan står redan på spisen :)

Idag skulle jag ju läsa jättemycket å vara flitigt men har inte haft nå inspiration alls, har iaf läst två kapitel så lite duktig är jag. Imorgon fortsätter vi med projektet, nu ska vi få traversen att gå exakt så långt som man vill att den ska gå, alltså den ska få en position å så ska den gå dit. Det är nog inte så svårt när man väl får sätta sig å klura lite, det mesta är nog bara att skriva om det som står i pm:et. Får man hoppas.

Helgen


Städfesten är över...

Förfesten hos Johanna med ITS var lyckad även om vi fick prata engelska pga utbytesstudenten. Spela treman å åt godis :) Vääldigt många orangea overaller dock...

Sen blev det sittning på kåren, inte flygande jakob som tur var, utan fläskfilé med potatisgratäng. Gott! Lite mer gula overaller här :) Inte så många gyckel dock, det enda minnesvärda var väl datas peeklek.

Efter sittningen blev det mellanfest med M1 å Peek. Caps å bastu.

Gick hem redan kl 1 efter att ha druckit en whiskey i V.I.P-rummet. lite trist är det ju på städfesterna nu för tiden när alla lag drar på egna mellanfester å ingen är kvar på kåren...

Sov hela natten å hela söndan, gick upp lagom för att hinna till philmen, Million dollar baby. Helt ok film om Maggie som vill bli boxare och om relationen till hennes tränare.

10 september 2005

Städdag



Har varit på kåren hela förmiddan idag å städat glasförråd å toaletter. Det var nog tur att vi diska å räkna glasen igår kväll annars hade vi nog varit kvar där än :) Här ser ni före och efterbilder på glasförrådet som Per å Maria städa upp å rensa ur, vi får väl se hur länge det är så städat...

Jag, Charlotte, Christian å Maria stod å skura toaletterna i tre timmar, men det blev märkbart mycket renare så det var rätt kul ändå.

Nu är det snart dags att traska iväg till docent å förfest med ITS:arna, kan bli riktigt trevligt. Sen sittning med släpp på kåren, förhoppningsvis men inte så troligt har de bytt meny, är rätt less på flygande jakob nu...

09 september 2005

Första inlägget!

Jaha. Så har man blivit bloggare också då. Vi får väl se om jag fastnar här :)

Idag har varit en lång dag. Satt i datalabbet hela förmiddan å gjorde en travers-simulering. Alltså vi ska göra ett program som styr en liten travers så den kan gå fram å tillbaka utan att svänga allt för mycket, första delen är nu klar och det gick riktigt smidigt när vi väl fått till rätt tillståndsmodell.

Sen var det lunch på kåren med Per, Anneli å Karro. Lasange. Riktigt gott faktiskt. Tänkte sova en stund på eftermiddan men fick för mig att fixa en blog istället :) Kort föreläsning pass4 om olika protokoll, sov mest hela tiden iofs...

Å nu sitter man här med sin blog dårå... undra vad man ska göra med den, blir väl typ nå dagboksaktigt med lite foton ibland å så.

Ikväll blir det kåren, pubkväll så det blir nog rätt lugnt att jobba, det ska bli kul att jobba med geo-laget igen, å nya skjortor ska vi få, man är rätt stilig i de, men lite synd att vi inte får ha lagmärken på :/