25 januari 2006

uga det var segt i morse, tog mig inte ur sängen förrän klockan var nästan 1. Sen tog det väl nästan en timme innan jag kom iväg till skolan. Väl där gjorde jag klart rapporten, sen var micke försvunnen så jag fick en bra ursäkt till att inte göra nå mer. Var till kåren å prata med Per å Anneli. Diskutera lite, mest om arbetsskydd, arbete på hög höjd och ljudnivå. Drack en kopp kaffe å tog det lugnt. Laga soppa när jag kom hem, potatis å purjo. Rätt lätt å behändig mat som jag tror jag kommer göra mer av nu när Mats äter på kåren allt som oftast. Han påstår att man inte blir mätt, men jag har stått mig från 18 till 23 å det är rätt länge för att vara mig.















Fick stämplarna jag beställt från pysselmyran idag. En hundstämpel och två tjejstämplar. Hade köpt ett akrylblock också, å vilken skillnad det är att stämpla med det jämfört med kassettfodralet jag använt hittills. Gjorde lite kort ikväll då jag ville pyssla, men inte kände för att scrappa, har ju ändå gjort 21 LOs redan iår så jag kan ju dra ner på tempot lite om jag vill.

Har rensat ur lite lådor här hemma senaste dagarna. Försökt rensat ut sånt jag inte behöver längre, sånt jag kan försöka sälja på tradera. Men det är svårt att göra sig av med saker, de kan ju vara bra att ha... Nåja, har lagt ut lite reklamgrejs iaf å lite rökelse, vi får se om det blir sålt.

Nä, nu blir det fruktstund å sen cityakuten tills jag somnar, godnatt!

23 januari 2006

Nu börjar det kännas att man går i skolan igen

Efter förra veckans lugn i skolan med bara en föreläsning och ett simuleringspass så börjar jag komma i gång igen. Var å fippla lite med pspice i eftermiddags med Micke. Efter 2,5 gav jag dock upp då jag hade väldig huvudvärk och inte förstod mycket. Å inte var lärarn på kontoret heller så ingen hjälp fick man. Jaja, nya tag imorgon, då har vi lab hela förmiddan från kl 8. det blir väl till att pspica lite mer då.
På eftermiddan börjar robotikkursen också. Var in å kollade på fronter å såg att det ska vara 2-3 labbar och ett projekt i den kursen också. Så nu blir det till att verkligen komma igång redan 8 på morgonen i fortsättningen. Hoppas Mats börjar jobba lunch snart... :)


I går var det en lugn dag att vila ut på efter jobbet i lördags. Skickade iväg mats till jobbet på em å hann sen scrappa en sida till Papprikas stora utmaning innan jag for på philm å kolla på Harry Potter. Lite väl lång kanske, men överlag bra, trots att jag sov några minuter under första halvan. Per var snäll å lät mig köpa en chipspåse av honom när jag inte orkade klämma mig förbi alla andra på raden å gå å köpa själv :)

17 januari 2006

Ännu en vecka har gått


Men förra veckan var dock en produktiv vecka. Skrev två tentor. Klarade nog den en a å kanske den andra.

Var på kåren torsdag och fredag eftermiddag å organisera om garderoben rejält. Flyttade om hyllor, bytte namn på sektioner och gjorde om nummersystemet. Nästan hela geo var där och vi fick god hjälp av många andra, ingen nämnd ingen glömd...




Scrappade lite också. En ABCsida om mig själv till den stora uttmaningen på papprika. Jag började också med skissutmaningen på scrappiz, men den var för svår att göra om till A4, svårt att få plats med alla detaljer. Så igår kom jag på hur jag skulle göra den, det är "Frostigt" här till vänster.

I lördags var det lagfest för de lagen som inte jobbade. Deo, Geo, M2, Ped, Peek och U2 var de som dök upp på basecamp för att ha kul tillsammans. Å kul hade vi. Lekte massa lekar, Mega twister, tidningsleken, fruktsallad, å så blev det lite treman också :)
For till kåren vid 11, var inte jättemycket folk dock. Hade rätt kul ett tag, dansade å prata med folk å så. Sen gick brandlarmet och efter det tog sig festen inte igen för mig. Gick hem redan halv 2.

Var å såg Narnia i söndags, härlig söndagsfilm. Satt dock mest å fundera på hur de gjort med alla djur halvmänniskor.

11 januari 2006

Tentaångest!!!

Nä det har jag inte, bara lite. Men om man tänker positivt så kan jag egentligen ganska mycket. Vet ju hur man gör ett filter... Å hur man räknar ut förstärkning i enkla förstärkare :)

Ute är det grått. Även om det ligger ett tjockt lager snö på marken känns det mycket mörkare å tristare ute nu än för bara nån dag sen då det låg snö på alla träd också. Då var det LJUST ute. Fast ändå, vi går mot ljusare tider nu. Såg i nyaste svensk jakt att när vi är i Hemavan om några veckor så är solen uppe hela tiden backen är öppen. Skit bra ju. Ska bli så kul att få komma iväg å åka skidor en halvvecka.

Har scrappat lite igen. Varför har man alltid som mest inspiration när det är tentap? Gjorde Februari-2004 sidan klar idag och började på Mars-2004. Började med februari igår men kom på att den bruna pennan var slut så jag fick vänta med att göra klart den tills jag varit på bokis å handla en ny.

Börjar ju nya kurser till veckan. Men i ena kursen är schemat inte lagt, å böckerna finns inte ännu på bokis. Det är bra att examinatorn har bra framförhållning. Har absolut ingen koll på vad jag ska göra när under de närmaste 10 veckorna, vilket också innebär att jag inte kan planera nånting annat än :/

10 januari 2006

Cybercrop!!

I helgen var det cybercrop på Scrappiz. Helt underbart rolig helg :)
Utmaningarna/tävlingarna var väldigt inspirerande och jag fick hela 7 layouter och 3 kort gjorda under helgen. Här syns mina 3 favoriter.

Det var inte bara jag som var produktiv, hela 700 bidrag kom in i galleriet under helgen, snacka om att det har scrappats i Sverige i helgen, nu återstår att gå igenom och kolla på allt snyggt som gjorts, å sen blir det väl omröstningar också. Jättekul.

Annars så är det plugga som gäller nu, har gått över till att plugga mätteknik nu, men där handlar det mer om att lära sig varför det blir som det blir å inte så mycket räkning. Sitter på kåren med musik i öronen. Även om det blir mycket snack och många kaffepauserså har ju ändå alla som sitter där också tentaångest så det blir ju ändå nåt gjort.

05 januari 2006

Mer pluggande

Men börjar se ett slut på det här nu, sista kapitlet är ju jättekort :) Sen är ju frågan om jag överhuvudtaget lärt mig nåt, tur att jag har lite bättre koll på mättekniken iaf så jag inte behöver lägga så mycket tid på den.

Har återupptäckt sr:s webradio. SR klassisk är perfekt att lyssna på när man pluggar, hackar lite ibland iofs men sånt får man ju ta. Sen lyssnar jag på p3 när jag surfar å scrappar å sånt. Lite tjatigt ibland kanske menmen.


Var ut å gick igår kväll, mest för att komma igång med träning igen efter förkylningar och dylikt. Tog lite foton också, lite svårt när det var så mörkt att man bara kunde ta på sånt som fanns i närheten av gatlyktorna men fick till nåt kort iaf. Sen finns ju alltid photoshop att förändra å förbättra i.

04 januari 2006

Kom tillbaka till Lule i torsdags kväll. Det var en lång resa hem. Först var tåget 55 minuter försenat å jag fick springa till Arlanda express för att hinna checka in på Arlanda innan det var försent. Tur i oturen så var även flyget försenat så jag hann med, annars hade jag väl varit kvar på arlanda än :/ Kom hem drygt en timme senare än tänkt.Var ju tvungen att scrappa lite de sista dagarna på 2005, hade ju inte scrappat på 2 veckor. Det blev de 2 layouterna här intill från när syster var här i slutet på 2004.

Nyår firades på kåren. Var på sittning med Patrik, Per, Anna, Viktoria och Sara och drygt 110 till. Fick konstig mat men underhållning och sällskap å utsmyckning var det inge fel på. Vi fick melontzatziki med kräftstjärtar, var väl inte helt fel iofs. Sen var det lammracks med lasagne. Vet inte om jag förväntat mig att få pasta på nyår direkt. Till efterrätt var det två persikohalvor. Nä, man ska nog inte gå på finsittningar för matens skull iaf, mer bara för att få klä upp sig å så.

De senaste dagarna har varit fyllda av pluggande, försöker lära mig allt om förstärkare av olika former, inresistanser, utresistanser, förstärkningar med last å utan last å så återkoppling då förstås. Det känns som att återkoppling och rapportskrivning är det enda man behöver lära sig här :)

Scrappade lite i måndags också, en lo efter veckans skissutmaning på scrappiz. Sitter nu å funderar på om jag ska scrappa mer ikväll eller spara de få foton jag har kvar utifall de jag beställde igår inte hinner komma innan helgens cybercrop. Fick ett stort paket papper från Jane på Scrapaddicted igår iaf. Beställde ett månadspaket för första gången och blev riktigt nöjd. Många fina papper från fancypants och mambi. Jag hade beställt chatterbox-papper också, holiday och chalet serierna, helt underbara, som alla andra chatterbox. Sen kan man ju fundera vad jag tänkte på när jag beställde Bazzill, nästan bara rosa å lila nyanser, tur att några andra nyanser ingick i månadspaketet :)