31 maj 2006

I morse när jag gick hemifrån såg gården ut typ som vanligt. Döm om min förvåning när jag kommer hem typ 10 timmar senare och det står inte mindre än tre cykel"skjul" uppsmäckade utanför huset...

Har varit å jobbat idag igen. Näst sista passet på upplärning, och imorrn kväll ska jag jobba själv för första gången. Lite småpirrigt faktiskt. Känns som jag inte har jättekoll på incheck å så, men det brukar lösa som det mesta.

Sista labben i realtiden går framåt också. Den gick iaf att kompilera utan större problem idag. Ska väl kolla på lite detaljer och styra upp baud rate å sånt så ska den nog funka sen. Vi får se om det blir ikväll eller i morgon eller allra senast fredag. Var och skrev ekonomitenta igår. Det gick väl inte sådär jättebra, så det blir omtenta till hösten. Känns väl inte som att det borde vara så svårt, kan ju begreppen å så, men sen ska man komma ihåg alla formler som ska användas. Fattar inte riktigt varför. I verkliga livet kan man ju faktiskt slå upp sånt om man glömmer bort. Men på tenta måste man ha det i huvet. Hallå! jag har ju faktiskt inte hur stort huvud som helst ju!

Var å fikade med Mats idag. Vi provade ett nytt fik, fick kaffe å en mäktig bakelse för 38kr/pers, nästan lite dyrt, och i kombination med dålig service så tror jag inte vi kommer gå dit igen faktiskt. Vi var å kollade på utsikten från den 4:an som finns ledig på lulebo nu, rakt in i en jordslänt, och den balkongen som finns på ritningen finns inte i verkligheten...

Har scrappat lite igen. Det blev en LO efter en annonsutmaning på Papprikas stora utmaning. Det är sista veckan nu, man har till nästa fredag på sig att göra allt gammalt man har liggande, hörde om en tjej som gjort alla utmaningar i tid, jag har väl 6 st kvar att göra om jag ska göra alla, egentligen inte helt omöjligt, om jag inte hade farit bort nästa vecka så...

29 maj 2006

tenta 1 avklarad!

Så, då har jag klarat av en tenta iaf. Men det höll på att gå åt skogen när jag fick för mig att jag inte hade nåt att göra imorse å stängde av klockan när den ringde, som tur var kom jag på mig å klev upp. Hann äta frukost i lugn å ro. När jag sen for till skolan så kom det två harar å hoppade över vägen alldeles framför mig. Såg de för typ en å en halv vecka se i rondellen också, så de bor nog inte så långt bort, och kommer säkert visa sig igen i sommar, om de är så oskygga att de hoppar över gångvägen när typ alla var på väg till skolan.
Tentan gick bra iaf, skrev nog en 4:a åtminstone. Var sen å åt lunch å spela kort på kåren, men nu ska jag försöka plugga lite till tentan imorgon. Vi får väl se hur det går...

26 maj 2006

Tentaplugg

Idag har jag pluggat på riktigt bra. Har repeterat snart hela realtiden, har två föreläsningar kvar att gå igenom, men det känns rätt bra. Har ju hela helgen på mig :)

Nu blir det alldeles strax fruktsallad. Med Jordgubbar. Gott. Har bastat i drygt en timme. Riktigt härligt att sitta i en lagom varm bastu å bara ta det lugnt å prata lite å kolla ut över Luleå. Ingen tv å ingen dator som stör. Jag tror att anledningen till att jag pluggat så bra idag var att jag inte hade stordatorn igång. Bara lill-macen för att kolla mailen lite ibland.

Som helgen ser ut blir det mest till att plugga. Tentorna är ju på måndag och tisdag. Å så blir det väl en middag imorrn med (förhoppningsvis) god mat och trevligt sällskap :)

25 maj 2006

Veckan som gått!

Okej nu var det ett tag sen jag var in här å skrev nåt, dags att uppdatera er (om ni är några) om vad som hänt sen senast.

I fredags hade vi lagfest med Geo. Vi började med att äta god mat på brodies å var sen å basta och snacka bort några timmar i relaxen innan vi var in på kåren. Där var det rätt lugnt, de flesta var väl hemma och vilade upp sig inför lördagen då det var...

PHÖSARSITTNING på kåren. Det började med pizza hos Leo med honom och Patrik. Leo hade nån hightech-kaffebryggare som han kokade kaffe i åt oss. Sen var vi ner på gräsplätten vid teknikens hus och lekte och hade det allmänt trevligt i det vackra varma vädret. Eller ja de flesta av oss hade det trevligt iaf, att ha pollenallergi kan inte vara trevligt när man måste vara utomhus.
Sittningen var sen inne på kåren. Vi fick fläskfilé med potatisgratäng och bea-sås. Jag som inte tycker om beasås. Men potatisgratängen och fläskfilén var god, och som vanligt gycklades det så mycket att man inte hann äta upp allt innan det var kallt.
Efterrätten var jättegod. Mousserande fruktsallad med grädde som serverades i vinglas. Det såg väldigt flashigt ut, och smakade underbart.
Festen fortsatte sen hem till Aspen där vi såg omröstningen på melodifestivalen. Det blev många hejarop då många poäng gick till Lordi. Det var härligt att kolla på festivalen med ett gäng hårdrockare typ. Å stämningen på kåren var sen på topp, många var glada att finland vunnit. Träffade på Mats också. Trevligt. Mycket gula overaller var det ute också. Snyggt.
Sen blev det pizza på fällan innan vi gick hem och sov.



Den här veckan har hittills varit präglad av jobb. Har jobbat tre pass på Comfort och i måndags jobbade vi kajuta/after season på kåren. 80 tacostallrikar beställda, men det kom över hundra gäster på stora golvet som alla fick mat, å Victoria å Pet hade en del att göra inne i kajutan också, såna kvällar är roliga, där alla har något att göra mest hela tiden :)

I scrapväg har det inte blivit så mycket gjort, skulle väl egentligen behöva göra en LO till papprikas stora utmaning, men det får komma i andra hand den här veckan. Har en del ATCs att göra klart till en swapp + massa skoljobb, har ju tentor nästa vecka och labbar som ska göras klart innan sommarlovet.

18 maj 2006

sommarjobb

Har nu äntligen börjat jobba lite smått. Har gått 4 timmar nu i tre dar på upplärning. Det verkar vara goa tjejer jag ska jobba med och jobbet verkar kul också, det är väl mest nu i början det går sådär innan man har lärt sig hur hotellet funkar å så å vilka som är stamgäster å vilka som aldrig varit där tidigare å så, men det brukar lösa sig när man jobbat ett tag...

Var på PMU i helgen. Jag, Anna, Evy och Evelina lastade en bil full med pysselsaker å for ner till Umeå för att träffa 50 andra pysseltokar på pysselträff. Vi var längst upp på sjukhuset med utsikt över hela Umeå i en jättefin lokal. Fick lite gjort, en LO till mitt album från iår, två utmaningar på papprika, tre kort och 2-3 LOs till. TACK tjejer för helgen!!

Den här veckan har gått fort, har som sagt varit och jobbat tre dar, å så har det varit föreläsningar, har bara två föreläsningar kvar den här termin nu. Jobbade på kåren i måndags. En rätt lugn kväll så vi lärde folk saker. Det hände nåt hela tiden så det blev ändå aldrig tråkigt. Lagfika i tisdags. Hos Maria. Trevligt. Hela laget utom Pet var där. Phösarmöte igår. Först en timmes info från föreningar. Sen lite mer info från NPG å sen fika. Efter det så hann jag scrappa lite, en utmaning på papprika att använda minst tre tags på en LO:

09 maj 2006

Härligt lat dag

Idag har varit en sån där härligt lat dag. Lite dåligt samvete över att jag inte pluggat just nåt, mer än en timme innan lunch, men det har varit så skönt att inte göra just nåt.

Det började så bra med att jag pluggade intensivt en timme innan lunch och renskrev anteckningar från två föreläsningar. Sen gick jag på kåren och åt. Spelade kort å hade det allmänt trevligt. Vi tänkte sen spela nåt vanligt sällskapsspel ute på terassen men det slutade med att vi gick till teknikens hus å köpte glass å satte oss ute i solen. Mmmagnum. Efter att ha suttit i solen å gonat sig en stund så blev vi kaffesugna, for in på kåren igen. Spelade kort i två timmar. Det gick väl inte sådär jättebra för mig men det var kul ändå. Vi lärde Victoria spela whist så nu har vi en till spelare att spela det med. Sen blev vi hungriga. For på Brodies å åt quesadillas å drack öl. Gott. Sen kände jag inte för att vara social längre utan gick hem och scrappade lite. En LO till till papprikas stora utmaning. Annonsutmaningen v. 17. En till LO till mitt flora och faunaalbum med lite gråtrutsbilder från Karlskrona förra sommaren.

08 maj 2006

Kaptensbal 2006

Så har det varit kaptensbal igen. I år fick jag gå med en kapten och sitta vid honnörsbordet. Temat var skräck och fördrinken var grön och smakade munskölj. Maten var: Förrätt: Pumpapaj med sötpotatischips. Mellanrätt: Rödbetspaté med renstek, vitlökssås och ruccola. Varmrätt: Lammfärsspett med pommes fondant. Efterrätt: chokladcheesecake med tomatsorbet och basilikasås. Allt var gott, förutom att jag inte gillar lamm och cheesecake, men ändå :)
Per höll talet till kvinnan med en lång konstpaus. Charlotte höll talet till mannen, i år utan sexleksaker.
Sen blev det styrdans. Dansade riktigt mycket faktiskt. Det var lång styrdans också, i vanliga fall brukar man ju dansa en par-tre danser, sen vara ut å ta luft å sen är dansen slut. Nu hann vi dansa några danser, ta luft, dansa igen, ta mera luft å så dansa lite mer. Kul. Fick dansa måånga danser med Mats ju.

Baldejt :














Geo:









Snygga kvinnor :










Stiliga karlar i frack:










Kaptensmugg:









Söta:

Oh så härligt solen skiner

Å vad glad man blir när labben löser sig själv så man bara behövde spendera en timme nere i källaren. Resten av eftermiddan har jag suttit i solen å haft det skönt. Ätit glass. Skrivit labrapport (tack för att det finns laptop å wlan :) ). Druckit påskmust. Haft det skönt. Förhoppningsvis blivit lite brun. Det känns som om sommaren är på väg, vi har 20-25 grader på dagarna här nu. Gräsmattorna börjar på att bli grön, maskrosorna beblandar sig med vårblommorna på skolan. Trasten har kommit. Kjolar och highwaterbyxor har letats fram ur garderoben. Sommar.

05 maj 2006

Sommarkänslor!!

Idag har vi fått känna av sommaren med strålande sol och en topptemperatur på 20 grader. Var ner på stan å gled runt lite. Kollade efter lite nya kläder, kom hem med en kavaj, en kjol och två linnen, vilket var ungefär det jag letade efter. Hittade en sjal till imorgon också, å lite blingbling-pysselgrejer bla till en swapp. En penna å fotofix å en rosa fjäril till mina krukor vart det också. Se här (inte världens bästa bilder, men ni får en aning iaf):

Veckans scrap (hittills)







































Har scrappat lite senaste veckan. 4 sidor med kaptensbalsbilder. De två första gjorde jag redan förra helgen, ville hålla de ganska enkla och stilrena för att framhäva foton, som är tagna av fotograf. Har inspirerats av en annonsutmaning på papprika.
De två sista har jag kämpat med hela veckan å funderat på hur jag skulle göra. Fick för mig att göra de till en tävling på pysselpunkten där man skulle använda minst 3 mönstrade papper, minst en pil, text på minst 5 långa remsor samt knapp/knappar. När jag väl kommit på hur jag skulle få ihop det tog givetvis fotofixen slut, men nu har jag varit å handlat mer och fått ihop hela LO:en.
Kanske blir det lite scrappat på söndag, det är ju trots allt internationella scrapbookdagen och sajberkråpp på scrappiz :)

04 maj 2006

Google-utmaning

Hittade en rolig utmaning hos Ellison:

1.Så mycket fyller du nästa gång:












2.Min favoritfärg






3. Mitt mellannamn












4.Det senaste jag åt:








5.Min dåliga ovana:






6.Min favoritfrukt/grönsak:






7.Mitt favoritdjur:






8.Stället jag bor på:






9.Det mest användbara redskapet i ditt hem:








10. Namnet på ditt/dina husdjur:
har inga.

11.Mitt senaste köp:







12. Nåt som gör mig lycklig:







13. Mitt förnamn:







14. Mitt efternamn:

03 maj 2006

Ny mus!

Idag har jag äntligen kommit mig ner på stan å fått tag på en mus så jag kan använda stordatorn igen!! Det blev inte nån väldigt avancerad, en billig optisk från clas ohlson. Tanken är väl att jag, när jag blir rik ska köpa ett ergonomiskt tangentbord med tillhörande mus, den jag köpte nu är bara en nödlösning som ska funka några månader tills jag får mer pengar.

Å ikväll är det tv-kväll, homestyling och top model. Kanske ska börja på landskaps-ATC:erna också, skära till de iaf, å skriva ut kartan, bestämma färger å så. 15 st på temat värmlands landskapsvapen ska det bli :) Vi får se hur jag mår.

01 maj 2006

Valborg

Igår var det valborg. När man nu för en gångs skull inte jobbade och hade tid att fira så vad gjorde man, jo jag var inne hela kvällen å pratade inte med nån. Å som jag har tjatat om att få gå på valborgssittningen å få kolla på brasa å använda teknologmössan. Nä det blev en kväll hemma framför tv:n/datorn/scrappandet. Håller på med en dubbel med mina egna bilder från kaptensbalen. Ska se om det blir ett bidrag till pysselpunktens tävling också, det märker vi...

Nä, nu blir det frukost, sen ska jag se om musen funkar till stationära, eller om den definitivt är död. Isåfall vet jag ju vad jag gör imorrn, besöker datoraffär å införskaffar ny, skulle göra det ändå, men inte nu ju. Det blir nog en optisk, kanske med tangentbord också, vill så gärna ha ett ergonomiskt, men vi får se vad priserna ligger på.

Solen ser ut att skina utanför persiennerna. Det blir en promenad idag, vi ska ha lagfika hos den i laget som bor längst bort vilket gör att man kan slå två flugor i en smäll :)