26 juli 2006

Dags att uppdatera

livet rullar på framåt. Har återupptäckt icq:n nu också :) Sen M började jobba och luulajan inte funkade som den skulle kom det som av sig lite, men nu har jag suttit å pratat med M halva nätterna. Mest om framtiden å nya lägenheten. Det är lite spännande. Ska fara å köpa klappboxar på Clas nu å sen ska allt åka ner i kartonger här.
Har pysslat flera kvällar här. Massa flyttkort. De kommer väl ut på bloggen senare, när de landat i sina postlådor runt om i Sverige. För de som är nyfikna finns en del inne på scrappiz.
Jobbade på Q igår å i måndags också. Det är lite annorlunda, främst för att man inte vet vart allting finns, å så använder de andra priser och priskoder. Å nån gång till å med svarade jag fel i telefon. En del gäster var minst sagt förvirrade då de ringt till Q å jag svarade med C ;)
Skyller allt på värmen. Det har varit alldeles för varmt här senaste veckorna, typ 30 grader inomhus, trots att det bara är en 18-20 ute, och fönstret står på vid gavel. Men nu tycks det ha blivit lite svalare, bara 25 idag, skönt.
Skrattar lite inombords åt alla som hade sån panik å skulle hugga ner att häggar när häggspinnmalen härjade som värst. De häggar som är kvar är nu alldeles gröna och fina igen :)
Såg en nötkråka häromveckan också, de är inte speciellt vanliga, enligt min bok flyger de förbi här nån gång med några års mellanrum när sommaren i Ryssland blir allt för dålig för de. Men de finns ju på andra sidan bottenviken, och nere i södra Sverige, så helt konstigt är det ju inte, det gäller bara att ha tur att få se den precis när den är här. Den satt i ett träd på vägen hem, alldeles invid stigen i den sista lilla skogsdungen på min skolväg. Roligt.
Dagen idag bjuder på sol, ska dock inte fara till nån strand å bada å pressa. Sånt ligger inte för mig, tycker inte det är så roligt, å så får man sand precis överallt. Nä jag far in till stan, hoppas alla andra har åkt till stranden :) ska kolla upp om jag kan få linser och köpa solglasögon til nollep. Köpa klappbackar som sagt. Ska kanske fara å kolla på dammsugare och symaskin också. Lite nya kläder behövs. Å det behövs verkligen, ALLA mina strumpor hade hål, å flera av tröjorna ramlar i bitar när man tar i de. Så lite shopping blir det idag. Blir väl en tur till Storheden också. Men där lär det väl vara fullt av norrmän. De är som galna när det gäller shopping, å där ute finns ju typ allt...

19 juli 2006

Utmanad!!

Kände mig utmanad av Myran att svara på följande frågor:

5 saker jag har i min frys:
-frysta grönsaker
-kycklingfilé
-tomatsåsen jag gjorde igår. underbart god till kyckling å frysta grönsaker, som dock bör tinas innan förtäring
-massa andra människor mat. delar frys med 4 andra männskor.
-frost. tyvärr har jag övre hyllan så jag har mer frost per kubik än mina korridorskompisar. Men snart har jag ingen frost nå mer å en stor egen frys :)

5 saker jag har i min garderob:
-kläder
-skidpjäxor
-isklampar, de fick inte plats i frysen...
-alla mina skor, eller de ska vara i garderoben men ligger oftast i en hög på hallgolvet :)
-strykjärnet som aldrig används då jag inte har någon strykbräda


5 saker jag skulle haft i min bil om jag hade någon:
-solglasögon
-kartbok med tillhörande kartläsare så man kan hitta alla små roliga vägar
-kikare
-kamera
-fågel å blomböcker. här ska upptäckas!

5 saker jag har i min handväska
-rååsa börs
-rååsa telefon
-rååsa anteckningsblock
-kamera, som inte är rååsa
-penna, som inte heller den är rååsa utan "stulen från kårhuset"

18 juli 2006

Livet

Livet rullar på. Som sagt har jag haft "semester" nu en vecka. Annars är livet en blandning av jobb, tentaplugg, pyssel och flyttstäd. Har en Landskaps-ATC som jag pysslar med nu, å sen ska det göras flyttkort. Sen ska pysselgrejerna packas ner i en stor kartong. Här hemma är det lite kaos, kartonger överallt. Får nyckeln till nya lägenheten 1 augusti, å tiden går fort. Men det känns som att man inte kan packa så mycket ännu, man vet ju aldrig vad man behöver...
Tentapluggar för att klara ekonomitentan i augusti så CSN vill ge mig pengar även i höst. Skulle vilja klara elektronik II tentan också, men den får komma i sistahand efter allt annat jag ska göra. Det mesta inför flytten är klart nu, ja allt utom flyttstädet och att beställa de möbler M inte köper på IKEA. Typ en säng på över 50kg som de inte ville köra över hela sverige. Sen är det bara att fixa bredband, men det kan man som inte göra innan vi flyttat in. Så nu är det bara att ta det lugnt och pyssla som gäller idag, när jag är klar med det kan jag varva jobb, plugg å packning.

"Semester"

Nu har jag haft något som kan kallas semester eller nåt. Inte betald, men ändå, jag får ju jobba fler timmar denna vecka å veckan innan, men så fick jag ju ha 6 dagars sammanhängande ledighet förra veckan. Fördelen med att vara timanställd.

Jag å M flög ner till Stockholm på tisdag morgon med det första planet. Var ut till Kungens kurva å snurrade runt inne på IKEA några timmar. Vi var förvånansvärt ense om vilka möbler vi ville ha. Trodde det skulle vara svårare än så att få den säng och sovrumsinredning jag vill ha. Pratade med M igår kväll också å han hade kollat ut sängkläder å sånt också som han ska köpa när de far till Sundsvall. Det var bara sånt jag själv skulle kunna tänka mig att ha i mitt sovrum. Det är ju rätt bra :)

Checkade in på Clarion Hotel på söder. Riktigt fint hotellrum med utsikt över eriksdalslunden och globen. Enda negativa med rummet var glasdörren till toan. Frostat glas men ändå... Frukosten var underbar, det fanns hur mycket som helst att välja på. Pannkakor m sylt (kom på när jag tagit sylten att jag skulle ha provat lönnsirap istället, som jag aldrig provat förut, men då var det försent), kaffe å croissanter, fil å flingor, smörgåsar med hur många olika pålägg som helst, 4-5 sorters juice, å så fanns det japansk frukost, ris å misosoppa, som jag dock inte vågade prova.

Var på grönan på kvällen. Tog mod till mig och åkte Vilda Musen med M, eftersom han åkte disco jeten och pariserhjulet med mig. Det är ju som roligt att våga något man inte vågat innan, å inse att det inte var så farligt, men det kändes rätt mycket i magen i nerförsbackarna, så jag åkte inte jetline, som hade typ jättemycket längre nerförsbackar. Vi var in i lustiga huset också, å kärlekstunneln. Sen åkte vi inte så mycket mer, men vi tjänade iaf på att köpa ett åkband. Satsade 25kr också på ett lyckohjul, å tror ni inte att jag satsade på rätt nummer och vann en stor snobben! Med rååsa kläder :) Sen var ju min kväll gjord...

På onsdan lulla vi runt på söder, var in på skapa hobby å köpte lite stämplar. Sen gick vi till Gamla stan och gick västerlånggatan upp till centrum. Var in på Åhlens och NK. Åt glass i Kungsträdgården. Var rätt matt efter att ha gått omkring i två dagar. Soligt och varmt var det bägge dagarna också. Köpte presenter till U. Eller M köpte presenter. En "skrotgubbe" (en sån som är gjord av muttrar å metallpinnar) i form av en grillkock bland annat.

Vakade på Arlanda hela natten. Först satt vi utanför terminal 5, efter vi varit ute å gått en sväng så var våra platser upptagna så då gick vi till terminal 2 istället. Den ligger jääättelångt från alla andra ju, tänk om man ska måsta byta från inrikes till terminal2 eller 3 då kommer man ju få springa. Något att tänka på när jag ska flyga hem nästa gång. Att inte flyga skyways.

Kom upp till Övik på torsdagmorgon. Två dagars ta det lugnt och ligga i hammocken å lösa korsord. Fredagkväll kom en massa av Ms kusiner för att fira hans brors födelsedag. Massa nya ansikten, men samtidigt några man kände igen så det var rätt lugnt.
Sista dagen tog vi det också lugnt, var upp å kollade på Us nya lägenhet innan jag tog bussen hem igen.

01 juli 2006

Sommarn har kommit!



Äter svenska jordgubbar som en tok nu för tiden. Köper en liter varje gång jag är å handlar. Igår skulle jag inte köpa några men de kostade 8:90 litern så jag kunde verkligen inte motstå :)

Det är varmt också, både ute och inne, har typ 28grader i lägenheten på dagarna, trots öppet fönster. Ute är det varmt också, men där fläktar det lite mer. I onsdags var vi på Gültzau å picknickade å firade att Nathalie ska gifta sig, typ möhippa, men utan alla skämma-ut-bruden-moment. Vi grillade kött å korv å lax å drack gott vin å öl å spelade kubb å hade det allmänt mysigt. Vid 01.00 drog vi oss inåt stan och det var inte direkt kallt ute. Sommarn har äntligen kommit.

Igår städade jag ur garderoben, två kartonger med kläder till kupan och en säck till soporna. Ändå känns inte garderoben "tom"... Sen pysslade jag lite, ett kort till Ms storebror som fyller år om två veckor, den är gjord efter veckans kortskiss på scrappiz.