29 april 2008

Vårtecken

Den senaste veckan har jag sett
- Storspovar
- Svanar
- Trastar
- Måsar
- Gräsänder
- Sädeärlor
- Tre harar som byter till sommarpäls
- Två  fjärilar
- En humla
- Tussilagosar i massor
- Utslagna krokusar
- Vårlökarna på uteplatsen har börjat kolla upp

Dessutom har jag cyklat till jobbet, och inte ens när jag for hem strax efter elva var det riktigt mörkt ute. 

21 april 2008

Då, nu, sedan

Hittade detta hos myran:


För 15 år sedan (1993):

- Vi var till Gotland en vecka på sommaren och kollade på raukar
- Orienterade jag varje veckan under våren och hösten
- På hösten började jag 4:an och fick den bästa läraren på hela skolan.

För 10 år sedan (1998):

- Spelade jag piano i ett salsaband
- Var jag till Tyskland och Polen på konfirmationsresa
- På våren gick jag i åttan och hade spanska som elevens val, på hösten bytte jag till syslöjd.

För 5 år sedan (2003):
- Gick DTI på våren och var på kåren 2-3 gånger i veckan
- Blev jag och älskade M ihop på nolle-p
- Var jag på skidresa till Kittelfjäll och badade badtunna för första gången.

För 3 år sedan (2005):
- Bytte jag program från data till elektro
- Sommarjobbade jag på Kvikkjokks fjällstation
- Var jag hem och hälsade på måånga gånger, påsk, juni, augusti, oktober och december. Måste vara nåt slags rekord.

För 1 år sedan (2007):
- Trodde jag att jag skrivit min sista ordinarie tenta
- Var vi hos älskade Ms föräldrar och firade påsk
- Körde jag testverksamhet i trädgården

För 3 månader sedan (januari):
- Började jag läsa EMC-teknologi
- Var jag konstant förkyld
- Hade jag precis fått en sambo som inte jobbade konstant

Igår (20 april 2008):
- Var vi hemma och tog det lugnt hela dagen
- Pysslade jag ihop ATC:er till en swapp
- Stekte vi hamburgare till middag

Idag (21 april 2008):
- Har jag läst en doktorsavhandling
- Har jag köpt nya jeans
- Har jag pratat med mor och far i telefonen

I morgon (22 april 2008):
- Ska jag köpa kaffe på samma fik som vanligt
- Ska jag leka med MATLAB
- Ska jag ta en promenad

Om 1 år (april 2009):
- Är jag fortfarande sambo med världens bästa karl

- Har jag ett inspirerande jobb som jag trivs med
- Har jag förhoppningsvis varit utomlands igen

19 april 2008

Det bubblar

Eller snarare "jag bubblar", små bubblor av gläjde fyller mina dagar. Solen skiner för fullt ute och ljuset finns kvar till sena kvällen. Igår hade jag och älskade M date night, åt god mat, gav honom presenter för han blir äldre och var och såg Varg.
Varg är en sån film som man skulle kunna diskutera och bli upprörd över, eller kanske inte filmen så mycket som ämnet den handlade om. Jag blev mest nostalgisk och längtade tillbaka till fjällen. Tänk att få sitta uppe på ett fjäll i solen och dricka kokkaffe.
Ikväll är det sittning på STUK i overall. Hoppas på att det blir trevligt. Har lite andra småbubblor också som eventuellt kan bli stora glädjebubblor längre fram i vår. I så fall kommer ni att få mer om de då.

Glömde ju...

...att jag skulle visa den här också :) Även det här en skiss från Moma. I utlandet är det ju inte så vanligt att man får sockerbitar till kaffet, men på en båttur vi gjorde i Wien hade de faktiskt sockerbitar, klart man måste fota då.

Skapat under pysselmässan

Här kommer några av de LOs jag gjorde under pysselmässan här i Luleå för två veckor sen. Var inne i värsta scrapflowet, och tillsammans med inspirerande utmaningar så fick jag en hel del gjort.

Efter en skiss från Peterlina:


Efter en av Momas skisser:

Här var utmaningen att använda akrylfärg, har stämplat akrylfärg med dabbers:

Ett kort efter Annelies skiss:

En utmaning att inte använda stämpelmotiv eller mönstrade papper:
Sen gjorde jag några till, men de är lite personliga så de blir det nog inte att jag visar här.

Mitt piratnamn

Hittade ett test hos Maxell som passade ypperligt idag med tanke på kvällens tema :)


My pirate name is:


Bloody Anne Rackham



Every pirate lives for something different. For some, it's the open sea. For others (the masochists), it's the food. For you, it's definitely the fighting. You have the good fortune of having a good name, since Rackham (pronounced RACKem, not rack-ham) is one of the coolest sounding surnames for a pirate. Arr!

Get your own pirate name from piratequiz.com.
part of the fidius.org network

14 april 2008

Jag gillar måndagar

Yepp, så är det. Varje måndag är ju en start på en ny vecka med mya möjligheter. Den här veckan har startat riktigt bra, har varit på skolan och fått riktigt mycket gjort, det känns härligt att börja så efter förra veckan som bara försvann.
Trots att det ligger massa snö ute så känns det att våren är på väg, det är ljust ute till efter nio på kvällarna nu, inte långt kvar tills det är ljust dygnet runt.
Försökte pyssla lite till helgens cyberpyssel på pyssel.net. Det började bra med inspirerande utmaningar och jag fick massa idéer, men sen tog det tvärstopp med inspiration och tiden räckte inte riktigt till eftersom jag jobbade både lördag kväll och söndag morgon. Stickade ett litet hjärta av en rest ullgarn som jag sen tovade. Har sytt på lite pärlor nu ikväll och funderar på hur jag ska fästa tråden smidigast, sen blir det kanske en brosch av det hela. Om den blir klar nångång ska jag fota och lägga in i bloggen :)

13 april 2008

Stockholm


Nu är det snart två år sen jag och älskade M var på minisemester till Stockholm. LOen är scrappad - hör och häpna - helt utan skissförlaga, jag som _alltid_ skapar efter skisser annars. Jag kan väl inte direkt påstå att jag är först med att använda en cirkel på en LO men ändå. Från början var tanken att göra en rak tidslinje och fästa foton och kommentarer längs den och göra det hela som en dubbel, men fotona och papprena ville annorlunda.

11 april 2008

Det blir ljusare...

...och fort går det. I måndags när jag var ut och gick vid niotiden var det mörkt, idag var det ljust samma tid. Snart kommer det vara ljust dygnet runt.

Har varit ute och gått idag, lagom varmt, bart på vägarna men det finns lite isfläckar här och var som det är svårt att hålla balansen på.

Såg "Love and death" på kanal nio nu ikväll. Den var... hmm... annorlunda men hade sina stunder. Som när fadern ägde en bit land utöver sommar- och vinterboställena. Sött.

Det är cyberpyssel på pyssel.net idag, många inspirerande utmaningar. Funderar på om jag ska göra en LO i kväll eller om jag ska sova nu.

10 april 2008

Värsta snabba

Ja, servicen på lulebo/Lule persienn alltså :) Var in där idag för att beställa nytt persiennsnöre till vardagsrummet. Hon som jobbade där sa att de på lule persienn skulle se beställningen först imorrn så jag gick till skolan. Hann inte mer än hänga av mig kläderna så ringde en karl och sa att han skulle komma och fixa typ nu. Så knappt en timme efter att jag lagt beställningen på lulebi så hade vi nya persiennsnören. Ibland går det fort när man väl får ändan ur, snöret gick av i typ oktober...

Månaden hemliga vän april


Den här månaden har jag äntligen haft möjlighet att vara med i hemlig-vän-swappen på pyssel.net igen. Jag har fått ett underbart paket från min hemliga vän med både cardstock och mönstrade papper, blommor och brads i härliga färger och en bit svart band. Ett stort tack till min hemliga vän, vem du nu är, har mina aningar men är inte säker :)

03 april 2008

Det snöar :)

Än är inte vintern över, men det är ju bara början på april också. Har varit ute och gått en timme idag, och med den friska luften kommer energin, härligt. Andra saker som ger mig energi just nu är ljuset och att få interagera på olika sätt med andra människor. Tänk att så enkla saker kan få en att må bra.