31 oktober 2010

Lördagsfika och söndagsgodis



Mormorsbakade bullar och nötkakor till trekaffet igår. Halloween-godis idag. Inte går det någon nöd på oss inte.

25 oktober 2010

Hannah



Svägerskan har konstutställning nere i Växjö just nu och behövde en presentation som skulle hänga med tavlorna. Inspirerad plockade jag fram akrylfärgerna och gjorde en höst-bakgrund till layouten. Papper från Tim Holtz-packen och AC-thickers. Formatet är detsamma som mitt akvarellpappersblock, dvs 24x32cm.

24 oktober 2010

Dagens middag...


...har ett tag kvar, men nog blir det gott när det är klart. Stek (innerlår?) från naturligt uppväxt, frigående djur som troligt druckit av det magiska vattnet från bergslagen. Till det blir det kantarellsås, potatisgratäng, vinbärsgelé, haricot verts och grönsallad. Har man bara en stek får man ta allt på en gång :D Hyttade ner lite av varje i grytan också, morot, purjo, gul lök, vitlök, lagerblad, enbär och lite fond. Allt på en gång som sagt :D

12 oktober 2010

Första snön föll idag

Minusgrader och snö på morgonen. Snö som helt obarmhärtigt smältes av solen på dagen. Skönt. Är inte riktigt redo för snö ännu. Nästa vecka kanske passar bättre.

Hösten är här


Förra helgen var det finväder ute så jag passade på att röja på balkongen. Lånade grovtvättstugan och tvättade mattorna, slog in balkongmöbler och grill i presenning och sopade hela balkongen på utspilld jord från säsongen. Klippte ner luktärten och fick ett helt fång med blommor att ta in i vardagsrummet. Satte vårlökar, balkansippor, iris och vildtulpan (det var vad som fanns kvar på blomsterlandet att köpa). Gömde krukorna och väntar på vad som dyker upp där på andra sidan snön.

10 oktober 2010

Eat pray love

Idag har vi varit på bio. Fullsatt salong med nästan bara kvinnor, fastän några karlar fanns där också.

Jag och K var och såg "Eat pray love". Julia Roberts och Tuva Novotny i samma film, kan det bli bättre. Filmen var sevärd och tänkvärd, men kanske inte ska höjas till skyarna som världens bästa. Fina interiörer och exteriörer och man blir lite sugen på att fara till Rom.

04 oktober 2010

Årets första julkort


En utmaning på pysslarnas träff var att skapa ett julkort utifrån en skiss. Det var många som skapade med pion design/pysselgummans nya julpapper, eftersom de såldes på träffen, och så gjorde även jag.

03 oktober 2010

Vinterväglag


Utmaning att skapa i shabby chic-stil. Sprayfärg, skrynklat papper, fluid chalks. Svart stämpeldyna runt kanten, metalldekorationer.

02 oktober 2010

50-tal


Utmaningen här var att använda 5 foton, något blått, 3d-lack, stickles, punchinella och knappar. Limmade med 3d-lack det första jag gjorde på ett av mönsterpapprena och fick sen lite tidpanik när det inte torkade så jag kunde klistra ihop layouten. Men jag hann få ihop den strax innan inlämningstiden tog slut.

01 oktober 2010

Vardagsrumsfönster


En layout som gjordes på förra helgens pysselträff. Utmaningen var en skiss och att ordet "vardag" skulle vara med.