21 november 2011

På begäran: Önskelista julen 2011

Jordglob. Helst en svart eller silverfärgad. Eller en gammaldags.

En cykel som man kan cykla långt på.

Grythyttan A3 stol med fotpall

Trebent stativ till kameran
Zoom-objektiv, t.ex. Canon EF-S 55-250/4-5,6 IS II
Blixt till kameran, gärna med bouncer

Rolf Lidbergs tomtar Här kan man se vilka jag har + att jag har en tomtenisse med en mus, en tjej med en kanna, ett större par med ett hjärta och en som skottar snö

Rolf Bergs tomtar, helst de som kallas "microtomtar" typ 7cm höga eller den lite större med ett hjärta man kan sätta ett värmeljus i. (jag har den microtomten med en öppen julklappssäck framför sig, microtomten som med skridskor, microtomten med katt och den minitomten som släpar en säck efter sig).

Tomtar å julsaker i allmänhet

Ljusstake från Höganäs, röd eller svart

Snygga retroinspirerade grytunderlägg i turkost, brunt, orange, rött, t.ex. det här

"Fakta"-böcker:
Fågelböcker av Brutus Östling, helst Mellan vingspetsarna
Nationalnyckeln, främst böckerna om dagfjärilar, bladmossor och ädelspinnare men i mitt framtida bibliotek kommer jag ha alla 100 volymer :P
Profiler och miljöer i Säffle (tror den heter så, eller nåt liknande). Alla delar.
Sveriges historia 1721-1830
Macarons, cupcakes, cakepops / Mia Öhrn
Stora Naturboken

Skönlitterära böcker:
Mitt liv som pingvin / Katarina Mazetti
Det grovmaskiga nätet / Håkan Nesser
Mord i juletid
Brobyggarna / Jan Guillou
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar / Lucy Dillon
Möt mig i Estepona / Åke Edwardson

Tennarmband med vitt eller ljusrosa skinn. Antingen med en enkel fläta, med inlagt läderband eller med pärlor.

Konformad glastomte med röd, rödvitrandig eller frostad luva

Iittala Vitriini glasaskar clear eller sweet pink

Tillbehör till ankarsrum assistent. Mjöl/kaffekvarn och grönsaksskärare.

Små mariskålar, rosa, gula, blåa, turkosa

Halsband, armband och ringar med bitar av gammalt porslin eller tangenter från skrivmaskiner

Dalahästsmycke

20 november 2011

Söndagsträning

Söndagsträning... eller nåt. Vi har iaf varit ut och gått ikväll. 6km med stavar som bara gled i snöregnet som blev is på marken. Svårt att få till nån teknik men vi fick iaf 1h frisk luft.

14 november 2011

Måndagsträning

Mitt gymkort gick ut i fredags och skulle omaktiveras i lördags, automagiskt trodde jag. Men när jag loggade in igår hade jag inget medlemskap och fick inte boka pass. Jag var alltså tvungen att fara förbi och aktivera kortet imorse för att kunna boka kvällens pass. Omständligt värre. Jaja, till slut fick jag iaf boka mitt måndags-bodybalance-pass och iväg till träningen kom jag också. På nästan tom mage dock då någon tagit min matlåda på jobbet och jag fick nödäta två äpplen istället för en god middag.

Träningen gick bra ändå, vi blev utmanade att sträcka och töja lite mer än vi gjorde förra gången så imorgon är det nog skön träningsvärk som väntar.

13 november 2011

Söndagsmiddag

Idag for vi till våra gamla kvarter för att äta söndagsmiddag hos en kompis och med ett gäng andra kompisar. K hade lagat en riktigt god middag med lokalpatriotiskt tema. Det bjöds på ripa, älg, ren, abborre, mandelpotatis och blåbärspaj. Öronen fylldes av musik av bland annat movitz och euskefeurat. Efteråt rullade vi hemåt både mätta och belåtna.

11 november 2011

Hej tandtroll!

Idag var vi och köpte lite godis på väg hem från jobbet. Lite grann av varje sort resulterade i knappt ett kilo godis. Oops! Tur då att det håller sig bra i skåpet så vi inte behöver äta allt ikväll.

10 november 2011

Katt-skatten


Vi har en knappt 4kvm stor säng. Ingen av oss tar upp särskilt mycket plats i sängen och således borde det finnas mycket plats över för en lite katt. Kan man tycka. Varför ska hon då ligga just på min huvudkudde. Nog för att den är skön, men där vill ju jag sova. Flera nätter de senaste veckorna har jag vaknat och varit nerputtad från min kudde och fått se katten ligga där och trona som värsta prinsessan. Och har jag inte vaknat av att vara nerputtad så har hon börjat tvätta både mig och sig själv ljudligt nära mina öron. Trevligt med en levande väckarklocka men kanske inte mitt i natten...

09 november 2011

Tisdagsträning

Fastän det är onsdag idag kan vi kalla kvällens träning för tisdagsträning. Efter en god matlåda med gårdagens kycklinggryta for jag till gymmet efter jobbet och körde ett pass bodybalance. Nog kändes det att jag inte varit där på två veckor, men skönt att få sträcka ut ben och rygg.